Clătite vegane

Diminețile încep mai ușor cu un mic dejun consistent și delicios și parcă avem mai multă energie. Ce ați zice de niște clătite vegane pufoase pe care să adăugați orice vă place? Sincer, ar cam merge în orice parte a zilei să le mâncăm, mai ales la o masă mare cu prietenii.

Dintr-un banal desert precum clătitele, în funcție de toppingurile folosite, putem să facem ceva cu care să îi încântăm pe ceilalți. Nu aș opta doar pentru siropul de arțar, ci m-aș juca cu fructe proaspete și fulgi de ciocolată neagră sau aș folosi înghețată vegetală și nuci caramelizate. În funcție de cât de creativi suntem, tot atât de încântați vor fi și cei invitați la masă.

Ingrediente:

250 grame făină albă tip 650

300 ml lapte vegetal

3-4 linguri ulei topit de cocos

1 lingură zahăr muscovado (sau de cocos)

10 grame praf de copt

2 lingurițe extract de vanilie

toppinguri la alegere (sirop de arțar, fulgi de cocos, nuci, banane, ciocolată neagră, etc)

Preparare:

Într-un bol mare se adaugă ingredientele uscate și se amestecă bine cu ajutorul unui tel. Apoi se adaugă ingredientele umede și se amestecă până la omogenizarea compoziției. În tot acest timp laptele vegetal se adaugă treptat.

În funcție de cât de uscată este făina, se ajustează sau nu cu puțin lapte vegetal. Compoziția pentru clătite trebuie să nu fie foarte fluidă, dar nici prea groasă. Atunci când va fi adaugată în tigaie, vei observa că se întinde ușor și clătita va rămâne destul de groasă.

Într-o tigaie încinsă și unsă cu puțin ulei, se toarnă un polonic mic de compoziție. Focul se ajustează astfel încât să nu se ardă și să aibă timp să se coacă lejer.

Când suprafața clătitei devine ușor mată și apar găurele, este timpul să întoarcem clătita în tigaie. Suprafața coaptă a clătitei trebuie să fie aurie-maro. Se procedează la fel până terminăm compoziția.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Articole similare: