Înghețată vegană de zmeură

Cel mai iubit desert de vară este înghețata pentru efectul ei răcoritor. Iar când mai conține și fructe proaspete, putem spune că am tras lozul câștigător. O înghețată vegană făcută în casă poate avea mai multe beneficii pentru noi.

Ce beneficii are înghețata vegană

În primul rând ne răcorește, este un desert cu puține calorii dacă nu adăugăm foarte mult zahăr și este o sursă de  vitamine și minerale din fructele adăugate.

Dacă ne preparăm singuri înghețata putem opta pentru o bază de caju sau pentru o bază din lapte de cocos. Ambele variante sunt delicioase și au o încărcătură sănătoasă de magneziu, potasiu și calciu.

Cum fac baza pentru o înghețată vegană

Foarte simplu! Dacă alegi caju, atunci ai nevoie de caju hidratat, apă și un blender bun. Cantitatea de caju și apă este unu la unu, adică dacă ai 200 grame de caju, vei pune 200 grame de apă. O dată ce le-ai mixat bine la blender, se obține o smântână vegetală perfectă pentru înghețatata ta vegană.

Dacă alegi laptele de cocos, aici trebuie să fii puțin atent. Alege un lapte de cocos curat, care să conțină doar nucă de cocos. Vei întâlni pe rafturile supermarketurilor variante de lapte de cocos care conțin și alte ingrediente decât nuca de cocos. Poți opta pentru un lapte cu conținut mai mare de pulpă și grăsime sau unul mai apos, dar mai potrivit pentru tipurile de înghețată pe băț.

Și pentru că ți-am prezentat opțiunile pentru baza înghețatei, ingredientele sunt la alegerea ta. Pentru început, noi îți propunem o înghețată vegană cu zmeură care sperăm să-ți placă.

Înghețată vegană cu zmeură

Ingrediente:

1 conservă lapte de cocos (400 ml)

100 grame zahăr brun

100 grame zmeură proaspătă

2 lingurițe extract de vanilie

un praf de sare

Preparare:

Laptele de cocos, zahărul, extractul de vanilie și sarea se pun într-un blender și se mixează timp de 30-60 secunde.

Zmeura se zdrobește într-un bol cu ajutorul unei furculițe, iar peste ea se toarnă amestecul mixat la blender. Se amestecă bine, se toarnă compoziția în forme speciale de înghețată, apoi se dă la congelator pentru câteva ore.

Dacă vrei ca înghețata să aibă mai puține ace de gheață, folosește un aparat de înghețată sau mixeaz-o cu un mixer de mână la fiecare 30-60 minute de stat în congelator.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Articole similare: