Terci de ovăz – rețetă vegană simplă

Terciul de ovăz este una dintre cele mai simple rețete de mic dejun și printre cele mai iubite. Din minim două ingrediente poți avea o masă simplă, dar hrănitoare, încărcată cu carbohidrați, printre care și fibre care ajută la o asimilare mai lentă a zahărului natural din alimente.

Ca să putem avea un terci de ovăz mai sățioas, atunci ar trebui să-l încărcăm cu proteine. O sursă bună de proteine vegetale poate fi untul de arahide, însă acela simplu, făcut doar din arahide. Pentru un terci de ovăz mai consistent, putem adăuga în acesta semințe de dovleac, de floarea soarelui, semințe de cânepă, de in, de susan, nuci, caju sau alune de pădure. Dacă vrei un terci de ovăz mai dulce, îl poți îndulci în mod natural cu fructe uscate precum: curmale, merișor, stafide, caise sau chiar cu o banană bine coaptă.

Modurile în care poți îmbunătăți acest mic dejun simplu și consistent sunt nenumărate, până și modul de preparare îl poți modifica. Ca să-ți fie mai simplu dimineața, pune într-un vas fulgii de ovăz împreună cu laptele vegetal în frigider de cu seară. Astfel le dai mult timp ca ei să se înmoaie, iar dimineața vei avea nevoie de mai puțin timp de fierbere pentru terci. În funcție de ingredientele folosite, terciul de ovăz poate avea în jur de 500 kcalorii, perfecte pentru un start bun al zilei.

Terci de ovăz

Ingrediente:

3 linguri de fulgi de ovăz (aproximativ 50 grame)

1 cană lapte vegetal

1-2 curmale Medjool mărunțite

un praf de scorțișoară

fructe (opțional)

Preparare:

  1. Într-un vas non-aderent se pun fulgii de ovăz, laptele vegetal și curmalele mărunțite.
  2. Se pun pe foc mic spre mediu și se lasă să fiarbă ușor până se absoarbe lichidul și fulgii se umflă. Timpul în care terciul fierbe este de cam 20-30 minute.
  3. În timp ce fierbe terciul, nu uitați să mai amestecați din când în când, iar spre final adăugați scorțișoara și amestecați bine.

Puteți adăuga diverse ingrediente: banane sau alte fructe, semințe, nuci, etc.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Articole similare: