Top 5 orașe vegane din lume

Poate că titlul de oraș vegan este unul foarte general, însă ne referim la orașele cu cele mai multe localuri care oferă strict mâncare vegană. Ne dorim ca și Bucureștiul să fie într-o zi pe această listă măreață, așa că nu renunțăm la visul nostru.

5 orașe vegane

Când ești vegan și călătorești, uneori este bine să-ți faci bine tema de acasă. Adică să te documentezi temeinic despre ce restaurante vegane există în lume, mai exact în țara sau orașul spre care călătorești. Pentru anumite locații lista este una scurtă, însă pentru altele cred că nici nu mai trebuie să-ți faci griji. Cum ar fi, spre exemplu, topul celor cinci orașe cu popularitatea și oferta cea mai mare pentru vegani: Londra, Berlin, Portland, Chiang Mai și Melbourne.

Europa vegană

Londra pare a fi capitala internațională a veganilor, de aici trasăm trenduri și repere pentru ce înseamnă restaurante vegane. Nu numai că a fost prima capitală din lume cu cele mai multe restaurante deschise, însă a fost și cea care a explorat bucătăriile internaționale. În Londra te poți bucura de mâncare vegană cu specific indian, korean, mexican, francez sau poți trece chiar la nivelul gourmet. Restaurantele cu rating Michelin au prins gustul preparatelor vegane și au inclus în meniurile lor ceea ce numim mâncare vegană de lux.

Berlin este un oraș în dezvoltare și restaurantele vegane încep să apară din ce în ce mai des pe harta localurilor vegane. Fast food vegan, bucătărie vegană exclusivistă sau de tip brunch, supermarket vegan… ce și-ar mai putea dori un vegan? Păi aici are loc și unul dintre cele mai mari festivaluri vegane din lume unde se întâlnesc sportivi vegani, restaurante vegane, producători sau importatori de haine și încălțăminte vegană, organizații care luptă pentru drepturile animalelor.

Numitor comun: mâncarea vegană

Portland, Oregano, SUA este un oraș prietenos cu bugetul atunci când vine vorba de mâncare vegană. Experiența americană de călătorie poate fi una costisitoare, însă Oregano promite prețuri bune pentru veganii cu buget restrâns. Există barbeque vegan, pizza vegană, burgeri vegani, chiar și un magazin de brânză vegană cu specialități maturate și cafenele vegane. Și ce este cel mai surprinzător în Portland, Oregano, este că există un mini mall vegan.

Chiang Mai din Thailanda este un oraș spiritual, unde mulți își încep călătoria spirituală și pot explora concepte de localuri vegane. Din fermă pe masă, organic, macrobiotic, exotic, Jay sau veganismul buddhist sunt liniile trasate de bucătăria vegană asiatică. Fiind o țară atât de verde și cu o ofertă atât de variată de fructe și legume exotice, Thailanda, prin orașul de referință Chiang Mai, este preferată de vegani. În Chiang Mai te poți caza chiar la un hotel vegetarian, iar anual se ține un festival vegetarian, unde te poți bucura, bineînțeles, și de mâncare vegană.

Melbourne poate că este la celălalt capăt al lumii, însă de aici nu lipsește bucătăria italiană vegană, deserturile vegane sau food truck-urile vegane. Melbourne este în continuă creștere și este un oraș cu mișcări vegane de referință dedicate animalelor și veganismului. Dacă ajungi în Melbourne, îți poți cumpăra un ghid dedicat celor peste 100 de restaurante, cafenele sau magazine vegane. Acest ghid sau Vegan Compass, așa cum este numit, te ajută să fii la curent cu cele mai noi și cele mai recomandate locații vegane.

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Articole similare: