Rețete de maioneză vegană

Maioneză vegană? Da! Prima dată am auzit de maioneză de post de la cineva care făcea maioneză din țelină și cartof fiert. Interesantă combinația și multe altele descoperite de-a lungul timpului.

Cum o dai cu maioneza, tot un produs gras este, dar este important cum o folosim în mâncăruri. O linguriță de maioneză într-un burger vegan este suficientă, mai ales dacă este concentrată și aromată. Într-un dressing de salată alături de puțin iaurt vegan și ceva condimente, într-o salată boeuf vegană sau într-un sandwich vegan, maioneza vegană este delicioasă.

Am strâns pentru tine trei rețete de maioneză vegană pe care să le testezi și să le folosești în mâncărurile talle.

1. Maioneză din lapte vegetal

Ingrediente:

200 grame ulei vegetal (de preferat unul cu gust cât mai neutru, nu foarte aromat)

100 grame lapte vegetal de soia neîndulcit (de la frigider)

1 linguriță suc de lămâie

un vârf de cuțit de turmeric pudră

un vârf de cuțit de sare

Preparare:

Într-un blender puternic se pun toate ingredientele și se mixează un minut. Rezultatul poate fi un pic mai fluid, însă la frigider se va îngroșa cât să capete consistența unei maioneze clasice.

Se poate folosi și un blender de mână.

2. Maioneză din aquafaba

Ingrediente:

200 grame ulei vegetal

50 grame aquafaba (lichidul scurs din conserva de năut)

1 linguriță muștar

1 linguriță suc de lămâie

un vârf de cuțit de sare

Preparare:

Cu ajutorul unui blender, toate ingredientele se mixează bine până obținem o consistență cremoasă.

3. Maioneză din tofu

Ingrediente:

200 grame tofu silk/silken (este acel tofu foarte fin, nu are legătură cu cel clasic și se găsește în magazinele naturiste sau bio)

½ linguriță muștar

1 linguriță oțet alb sau suc de lămâie

un vârf de cuțit de sare

½ linguriță sirop de arțar

Preparare:

Tofu se scoate din ambalaj și se scurge bine de apă. Se lasă câteva minute pe 3-4 prosoape de hârtie pentru a se absorbi din lichid.

Toate ingredientele, inclusiv tofu tăiat cuburi, se amestecă cu ajutorul unui blender până capătă o consistență cremoasă.

Maioneaza vegană obținută se păstrează la frigider între 5-10 zile, de preferat să se consume în maxim o săptămână.

Poftă bună!

Nu uita să distribui articolul!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Articole similare: