Blog — mancare vegana

Primul meu Craciun vegan

Primul meu Craciun vegan

Se poate ca pentru câțiva dintre voi să fie primul Crăciun vegan. Anul acesta ați luat o decizie în privința consumului de carne și lactate și ați trecut la o dietă bazată pe plante. Ce faceți? Eu aș zice să nu vă stresați prea tare, pentru că există soluții. Organizează-te din timp Dacă ai apucat să înțelegi ceva din stilul de viață vegan, înseamnă că deja ai și resurse pentru primul tău Crăciun vegan. Internetul este o mare de rețete vegane de Crăciun și cu siguranță că sunt multe rețete care îți fac cu ochiul. Ia câteva bloguri vegane la...

Citeste mai mult


Sfaturi pentru cei care nu sunt vegani, insa tin post

Sfaturi pentru cei care nu sunt vegani, insa tin post

Suntem în perioada postului, iar pentru cei care nu sunt vegani poate fi o perioadă provocatoare, dacă decid să țină post. De ce spun asta? Pentru că am avut propria experiență legată de postul Crăciunului sau postul Paștelui, plus auzite de la apropiați. Ce este important atunci când ținem post? În primul rând fiecare alege pentru el pentru ce anume ține acest post. Poate fi un motiv religios, poate fi o dorință de a se purifica sau detoxifica cu ajutorul meselor vegane sau, pur și simplu, așa se obișnuiește în familie.  Inspiră-te pentru rețete vegane Atunci când ținem post este...

Citeste mai mult


Chiftele vegane cu broccoli

Chiftele vegane cu broccoli

Dintre toate felurile de mâncare, chiftelele vegane sunt preferatele mele. Mi se pare că aici sunt atât de multe variante și se pot folosi ingrediente variate. Rămâne doar să punem imaginația la treabă. Și poate că pentru mulți pot fi fade. Însă vă propun să le mâncați alături de un sos barbeque bun, făcut în casă, sau cu o smântână de caju în care ați pus puțin usturoi zdrobit și ceva mărar tocat. Trecem la treabă? Chiftele vegane cu broccoli Ingrediente: 1 broccoli mediu (400 - 500 grame de ) 2-3 cartofi medii pentru fiert (200 - 300 grame) 1...

Citeste mai mult


Ayurveda si cele sase gusturi

Ayurveda si cele sase gusturi

Conform Ayurveda sunt șase tipuri de gusturi și ele sunt legate de cele cinci elemente, adică apă, aer, pământ, foc și eter. Cele șase tipuri de gusturi sunt, fiecare, o combinație de câte două elemente: dulce (pământ și apă), sărat (apă și foc), acru (pământ și foc), picant (aer și foc), amar (aer și spațiu sau eter) și astringent (aer și pământ). Proprietățile gusturilor Gustul dulce contribuie la longevitate, gustul sărat, precum bine știți, îmbunătățește gustul mâncărurilor și crește salivația. Gustul picant este cunoscut pentru rolul lui antiparazitar și este un remediu pentru bolile de piele. În timp ce gustul amar...

Citeste mai mult

Articole recente

SHOP BY CATEGORY